Bli en bättre ledare med ugl i Göteborg

Oavsett ledarroll kan man alltid förbättra sina kunskaper och för det finns bland annat den populära UGL, utveckling av grupp och ledare, att gå på flera olika platser runt om i Göteborg. När och var bestämmer man själv och att boka kursen gör man enklast på nätet – där man kan se alla platser och tillfällen. Läs med om kursen, dess utbildningstillfällen och bokning av UGL i Göteborg.

Det här är UGL

Ugl är en förkortning som står för Utveckling grupp och ledare. Från första början var det en kurs som användes av det amerikanska försvaret – men som den svenska Försvarsmakten sedan tagit efter och utvecklat. Utbildningen används för att deltagarna ska förbättra och utveckla sin ledarskapsstil – samt förstå hur olika stilar fungerar.

En av kursens huvuddelar är kommunikation – och vikten av att ha en god sådan. Man arbetar även med konflikthantering samt att lära sig mer om hur olika personer fungerar i grupp – hur man påverkas av andra och hur man själv påverkar.

Anna kort fakta om ugl:

  • Utförs alltid i grupp om 8–12 deltagare
  • Ges under 5 sammanhängande dagar (internatform)
  • Hålls av två handledare från Försvarshögskolan

Att kursen genomförs med 8–12 deltagare tillsammans med två handledare gör att det finns utrymme för både diskussioner och personlig reflektion. Man arbetar både självständigt och i grupp under kursens gång – och en viktig faktor är man inte känner någon av dom andra deltagarna sedan innan.

Ges löpande

För den som känner sig sugen på att utveckla sitt ledarskap genom en ugl-kurs kan det vara bra att känna till att kursen ges löpande. Dessa finns dessutom på flera platser i och runt om Göteborg och det är därmed relativt enkelt att hitta både ett tillfälle och en plats som passar. Tänk på att välja ett tillfälle där med är möjligt att släppa både jobb och privatliv under dom fem dagarna – för att få ut som mycket som möjligt av kursen.

Boka ugl i Göteborg – på nätet

Det enklaste sättet att boka en kurs i Göteborg är som sagt att göra det på nätet. Genom att söka på ”ugl Göteborg” i en sökmotor, eller genom att leta upp en sida som samlar alla utbildningar och söka där, är det enkelt att se både tillfällen och platser där kurserna ges.
När man hittat något som passar är det bara att fylla i efterfrågade uppgifter och invänta kursstarten.