Jämför hundförsäkring – det här ska du kolla på

Det stora utbudet av olika hundförsäkringar kan kännas som en djungel och det kan minst sagt vara svårt att hitta rätt. Vad ingår, vad är ett rimligt pris och vilket försäkringsbolag är bäst? Nedan följer tips på vad som är värt att kolla närmare på när du jämför hundförsäkring.

Viktigaste sakerna att kolla närmare på när du jämför hundförsäkring

Det finns flera saker värda att kolla närmare på när du jämför hundförsäkring. Detta för att verkligen hitta en som passar för den aktuella hunden – vissa har bara behov av ett grundläggande skydd medan andra har behov av olika typer av tillägg.

Utbud

Det första att kolla närmare på när du jämför hundförsäkring är såklart hur utbudet ser ut. Det finns som sagt ett stort utbud av bolag som erbjuder försäkringar för just hundar och en bra början är att lista ett par av dessa som känns intressanta.

Vad som ingår

Viktigast av allt är att kolla på vad som ingår och inte. Bra att veta här är att alla typer av djurförsäkringar består av olika delar, där grundförsäkringen är det som kan ge ersättning för veterinärvårdskostnader. Utöver detta finns ofta flera tillägg – till exempel:

  • Avelstillägg
  • Reseförsäkring
  • Tandvårdsförsäkring

Pris och självrisk

Även priset är värt att kolla på när du jämför hundförsäkring. Det räcker med en snabb koll hos dom olika bolagen för att se att priserna skiljer sig ganska mycket. Har hunden behov av ett eller flera tillägg kommer det förstås bli dyrare än om bara en grundförsäkring behövs och då är det särskilt viktigt att jämföra priserna.

Om hunden som ska försäkras är lite äldre är det sannolikt att premien bir dyrare även av den anledningen. Den som har eller ska införskaffa en valp bör därmed tänka på att teckna en försäkring så tidigt som möjligt.

Ta hjälp av jämförelsesidor

Att jämföra försäkringar kan kännas som en omöjlig uppgift med tanke på et stora utbudet. Det går förvisso att leta information på dom olika försäkringsbolagens hemsidor men bra att veta är att det finns många webbsidor som jämför hundförsäkring.

Här är det enkelt att få en bra överblick av utbudet och samtidigt se vad dom olika bolagen erbjuder. Att ta hjälp av en sådan sida kan vara en bra början men sedan är det förstås viktigt att läsa igenom villkor och annan viktig information innan det är dags att skriva på.