Ögonlocksplastik är en behandling med flera fördelar

Man brukar ju som bekant säga att ögonen inte ljuger. Detsamma gäller för övrigt även den hy som omger våra ögon. Detta är den plats i ansiktet där man vanligtvis tidigast ser tecken på åldrande. Många patienter väljer därför att genomgå ögonlocksplastik för att motverka dessa tecken samt för att få ett föryngrat utseende. Genom att justera ögonlocken på detta vis kan du få ett piggare utseende och helt enkelt se lite yngre ut.

Behandlingen har flera fördelar och här tittar vi närmare på tre av dessa!

3 skäl att genomgå ögonlocksplastik för att föryngra ditt utseende

Skälen att genomgå ögonlocksplastik är flera och varierar från fall till fall. Vissa patienter väljer att genomgå denna behandling enbart utifrån de rent kosmetiska fördelarna med den. Andra gör det istället av lite mer praktiska skäl, såsom att ögonlocken hänger ner och börjar skymma sikten. Till de främsta fördelarna med denna behandling hör dock dessa:

  • Dina ögonlock återfår ett mer ungdomligt utseende. Den hud som utgör dina ögonlock är tunnare än någon annanstans på kroppen. Därför är det inte särskilt konstigt att det är här som de första tecknen på åldrande vanligtvis upptäcks. Men genom att avlägsna överflödig hud från ögonlocken kan du få ett mer ungdomligt utseende igen. Detta är den främsta anledningen till att många patienter väljer att genomgå denna behandling.
  • Du ser piggare och mindre stressad ut. Efter behandlingen får du ett utseende som gör att du ser piggare och mindre stressad ut. Syftet med behandlingen är nämligen att avlägsna den överflödiga hud som får hyn kring dina ögon att se hängig och trött ut. Genom att göra detta får du ett piggare utseende som gör att du inte ser lika trött och stressad ut längre.
  • Du kan få en förbättrad syn om du besväras av dina ögonlock. Vissa patienter besväras av att ögonlocken hänger ner lite grann och skymmer sikten. Att dina ögonlock hamnar i synfältet och begränsar detta är såklart besvärande och inte särskilt önskvärt. Men genom att genomgå denna skönhetsbehandling kan du alltså råda bot på problemet och förbättra din syn igen.