Öka chansen till jobb i Göteborg – ta truckkort

Göteborg är en av Sveriges största industristäder så för den som är sugen på ett jobb inom just industri finns ett effektivt sätt att öka chanserna till en anställning – och det är att ta ett truckkort i Göteborg. Även inom lager och logistik finns många jobb i landets södra delar och en truckutbildning kan därmed vara en väl värd investering.

Goda chanser till jobb inom lager- logistik- och industri

Göteborg är som sagt en av Sveriges största industristäder, tillsammans med andra sydliga städer, så som Malmö. I landets sydliga delar finns även många lager- och logistikarbeten men ett krav för att kunna söka ett sådant är ofta att den sökande ska ha truckkort.

Den som har truckkort har, enligt Arbetsförmedlingen, goda chanser att få jobb bland annat i Göteborg. En av anledningarna till det är att det väntas många pensionsavgångar dom närmsta åren samt att efterfrågan på truckförare väntas öka något.

Via Arbetsförmedlingen och andra sidor för platsannonser går det i skrivande stund att hitta flera aktiva annonser som riktar sig till personer med truckkort. Vissa tjänster heter kort och gott ”truckförare” medan det för andra tjänster är meriterande men inte ett krav att ha truckkort.

Ta truckkort i Göteborg

För den som vill öka sina chanser till ett jobb inom till exempel industri i Göteborg, kan det alltså vara en väl värd investering att ta ett truckkort. Det finns flera utbildare och kurserna ges löpande. För att hitta en utbildare är det enklast att söka på nätet men det finns några saker som är bra att tänka på innan en kurs bokas.

Det första är att det finns olika behörigheter, vilka anges A-D:

  • A – Gäller för låglyftande truckar
  • B – Gäller för högluftande truckar
  • C – Gäller för större typer av truckar, så som sidlastare och teleskoplastare
  • D – Gäller för traktortruckar

Många av dom utbildningar som finns ger flera behörigheter, till exempel A + B, vilket är den vanligaste typen och ofta det som krävs för att kunna söka många typer av jobb. Kombinationen A + B ger behörighet till dom vanligaste trycktyperna av mindre modell – vilka också är dom som används mest inom industri, lager och logistik.

Annat att kolla närmare på är förstås tillgänglighet och pris, för att hitta den utbildning som är mest lämplig.