Köpa cykelställ till brf? Här är alternativen

Det finns, tro det eller ej, mycket att välja bland vid köp av cykelställ till brf. Det finns många modeller, både fristående och fasta, och det kan vara bra att kolla på olika alternativ och fundera på vad som kan passa bäst för föreningen – både nu och i framtiden. Nedan presenteras några olika typer av ställ, samt saker som kan vara bra att tänka på.

Cykelställ till brf – några olika alternativ

Vid köp av cykelställ till brf finns som sagt en del att välja bland – både klassiska fristående modeller likaväl som mer avancerade och moderna. Ett fristående cykelställ ger mer flexibilitet, då det kan flyttas vid behov och kanske till och med plockas in på vintern på platser där det kommer mycket snö och där cyklar kanske inte används under denna tid på året.

Fasta alternativ är dock säkrare och även för det finns flera alternativ, bland annat:

  • Platsgjutna ställ
  • Väggfasta ställ

En platsgjuten variant blir mer eller mindre orubblig och kommer stå på sin plats under en lång tid framöver. Det finns speciella modeller som gjuts fast på lämplig plats och kan passa som cykelställ till brf.

Ett väggfast alternativ kan också vara bra och en fördel med det är att det är något mer flexibelt. Dessutom kan det fästas under ett tak eller liknande om det finns möjlighet, för att skydda dom parkerade cyklarna från väder och vind. För väggfasta alternativ finns speciella skruvar att fästa det med, så att det blir svårt att skruva loss med vanliga verktyg.

Vill er BRF köpa cykelställ så besök cykelställ.se

Hur ser behovet ut?

Vid köp av cykelställ finns flera saker som är bra att tänka på. För att lösningen ska bli så bra som möjligt är det till exempel viktigt att utgå från behovet. Hur många ”parkeringsplatser” behövs till exempel och hur ska cyklarna kunna låsas fast?

Att välja ett cykelställ som ger möjlighet att låsa fast cyklarna i ramen i stället för i ett hjul är säkrare eftersom det är relativt enkelt att montera loss ett hjul.

Ett köp av cykelställ till brf kan förstås även vara en konstadsfråga och det kan skilja sig en del mellan olika alternativ. Ett tips är även att kolla priser hos olika leverantörer och be om offerter, då priserna även kan skilja sig mellan dessa.