Städtips du inte kommer kunna leva utan när du väl provat

Dom flesta tycker att det finns roligare saker att göra än att städa – även om det ger en viss känsla av tillfredsställelse när det väl är färdigt. Det finns dock en del städtips som gör det både roligare och enklare – och när du väl har testat dessa kommer du inte gå tillbaka till dina tidigare städrutiner!

Städtips som fungerar

Några av dom bästa städtips som finns är att anamma dom gamla husmorsknepen. Dyra städprodukter i all ära – många av dom är effektiva men det finns också enklare och billigare sätt att städa, än att till exempel köpa en ångmopp och en ”fönsterputsare” för dyra pengar. Det finns en massa bra städtips och recept att hitta på nätet, och det fina med just husmorstips är att dom är så enkla. Vanliga ingredienser i dessa recept är bland annat:

  • Ättika
  • Bikarbonat

Dela upp städningen – gör lite varje dag

Finns det något värre än att vakna upp en ledig lördag och behöva ta tag i städningen det första man gör? Det är åtminstone inte så roligt och för dig som inte tror att du har tid att städa under vardagarna kommer här ett riktigt bra städtips – dela upp städningen och gör lite varje dag, istället för allt på en och samma dag!

Genom att lägga 15–20 minuter varje dag blir städningen mycket mer tidseffektiv och heller inte så övermäktig att ta tag i. Gör du några saker under veckans vardagar, så som att dammsuga på onsdagen och torka golven på torsdagen så får du helgen så där fri, lugn och skön som du vill ha den, utan en massa måsten på städfronten.

Boka in två ordentliga storstädningar per år

Även om du håller efter hemma varje vecka så är det ändå oundvikligt med en riktig storstädning då och då. För att hålla koll på när det gjordes senast, och när det är dags igen är ett bra städtips att ha två stående bokningar för detta varje år. Till exempel en dag på våren för att välkomna ljuset, och en på hösten för att förbereda för julen.

Det är under denna städning du gör alla dom saker som vanligen inte blir gjorda – som att torka ur skåp och lådor, putsa fönstren och så vidare. Vill du inte göra denna städning själv? Unna dig då att anlita en städfirma en eller två gånger per år – det kan det vara värt!